September 29, 2020
Portali Shprehja

Studentët në Shtetet e Bashkuara kanë zbuluar një mënyrë për të mashtruar një algoritëm

Zbulimi u bë pasi një fëmijë mori 50 % të vlerësimit në një detyrë, shënuar brenda sekondave nga algoritmi dhe testimi me përgjigje të tjera gjeti metodologjinë që Edgenuity po përdorte me sa duket për të përcaktuar notat, transmeton lajmi.net.

E meta u theksua nga një profesoreshë e asociuar e historisë në Universitetin e Kalifornisë, Dana Simmons.

Përmes provave dhe gabimeve, Simmons kuptoi se çfarë ishte e nevojshme për të mposhtur algoritmin.

Mësuesit kanë aftësinë për të rishikuar notat e dhëna nga algoritmi. Por studentët u ankuan se nuk duket se po e bënin këtë.

Algoritmi ishte gjithashtu shkaku i inflacionit të notave “të shfrenuara” për lëndët e specializuara si latinishtja. /Lajmi.net/

Të Ngjajshme

Përditësimi i WhatsApp-it që po e prisnim të gjithë

admin

Zhvillohet proteza biomimetike që mund të kopjojë sjelljet e njeriut

admin

10 aplikacionet qe ju ndihmojnë të punoni në shtëpi

admin

Leave a Comment