18.5 C
Skopje
July 16, 2019
Shëndetsi

Të gjithë e konsumojmë, por e dini si ndikon?

Tact

Lajme të mira për gjithë ata që e duan konsumimin e djathit. Ky ushqim është i mbushur me shumë vitamina të cilat përmirësojnë dhe mirëmbajnë gjendje të mirë shëndetësore për trupin e njeriut.

Më poshtë lexoni disa nga veçoritë e djathit:

Djathi i bardhë është i pasur me vitaminat më të rëndësishme siç janë B6, vitamina A dhe fosfori.

Vitamina B6 ka një funksion thelbësor për metabolizmin dhe formimin e qelizave të reja.

Ndërkohë vitamina A falë antioksidantëve që përmban, lufton të gjitha radikalet e lira.

Fosfori, i fundit në radhë po jo nga rëndësia, është një mineral që gjendet në secilën qelizë të organizmit tonë.

Ai ndihmon stomakun të ruajë ekuilibrin e aciditetit. Në bashkëveprim me kalciumin ai rigjeneron dhe ndërton qelizat kockore për rritjen dhe jetëgjatësinë e organizmit.

Këto vitamina dhe minerale, nëse konsumohen në mëngjes, arrijnë të ruhen në organizëm dhe e kryejnë funskionin e tyre përgjatë gjithë ditës.

.

Burimi i artikullit

Artikuj të ngajshëm

Kur të jeni plakur do ta kuptoni se sa keni nevojë të keni fëmijë..

shprehja

Trajtime natyrale kundër rënies së flokëve …

shprehja

Tri lule të cilat pastrojnë ajrin nga helmet, patjetër duhet t’i keni në dhomë!

shprehja