May 26, 2022
Portali Shprehja

Terror në një supermarket amerikan, ka shumë viktima

Një burrë ka hapur zjarr në një supermarket në Buffalo, Nju Jork, ndërsa transmetonte drejtpërdrejt në Twitch, duke vrarë shumë njerëz dhe duke plagosur të tjerë, thonë zyrtarët lokalë dhe dëshmitarët. Ai postoi gjithashtu një manifest në internet në të cilin e përshkroi veten si supremacist të bardhë.

Tact Watches

Incidenti filloi të shtunën herët pasdite, ora amerikane, kur oficerët u njoftuan për një person që po qëllonte në Tops Markets në 1275 Jefferson Avenue. Pas mbërritjes, ata gjetën viktima në tokë jashtë supermarketit dhe të tjerë brenda ndërtesës, raporton AP.

Sipas BNO News, shumë prej viktimave janë qëlluar me plumb në kokë.

Një manifest në internet prej 106 faqesh, që besohet se është ngarkuar nga sulmuesi, përshkruan motivin e tij për sulmin e së shtunës. Në dokument, ai e përshkruan veten si një djalë 18-vjeçar dhe i vetë-përshkruar supremacist i bardhë dhe antisemit.

“Nëse ka një gjë që dua që ju të kuptoni nga këto shkrime, është se lindshmëria e të bardhëve duhet të ndryshojë. Popullsia e bardhë çdo ditë bëhet më e vogël në numër”, thuhet në dokument.

“Për të mbajtur një popullsi, njerëzit duhet të arrijnë një normë lindjeje që arrin nivelet e fertilitetit zëvendësues, ku në botën perëndimore është rreth 2,06 lindje për grua.”

.

Të Ngjajshme

Shefi i Bankës Botërore paralajmëron për recesion ekonomik botëror

Kur u krijua kopshti i parë zoologjik në botë?

Mëngjesi i shpejtë: Omëletë në një bukë baguette

Leave a Comment