June 5, 2023
Portali Shprehja

TikTok po shfaqet si motori kryesor i kërkimit në pajisjet iPhone

Miniaplikacioni i kërkimit TikTok tani është i disponueshëm për përdoruesit e iPhone, duke ofruar një shkurtore për kërkimet.

Pra, në vend që të hapni aplikacionin dhe të shtypni butonin e kërkimit, prekja e miniaplikacionit ju çon automatikisht në ekranin e kërkimit të TikTok. Kjo ju kursen maksimumi pesë sekonda, por tregon se platforma po investon gjithnjë e më shumë në statusin e saj si një motor kërkimi.

Gjenerali Zers i tha Mashable se ata përdorin TikTok për të gjetur receta, rekomandime udhëtimi dhe stërvitje.

TikTok sinjalizoi dëshirën e tij për t’u njohur si një motor kërkimi përmes një reklame që u transmetua në MB në fillim të këtij viti që shfaqte etiketën “Kërko me TikTok”. Dhe tani, me një nisje më të qetë, TikTok po konkurron drejtpërdrejt me miniaplikacionin e kërkimit të Google.

Theksi i TikTok mbi kërkimin vjen pasi Prabhakar Raghavan i Google, nënkryetar i lartë i Google Search, njoftoi se një studim që kompania kreu verën e kaluar zbuloi se 40% e 18-24-vjeçarëve në SHBA përdorin TikTok ose Instagram për të kërkuar vende Për të ngrënë në vend që të kërkoni në Google.

TikTok është gjithashtu vendi ku njerëzit kërkojnë lajme. Hulumtimi, i kryer nga Ofcom verën e kaluar, zbuloi se TikTok është burimi me rritjen më të shpejtë të lajmeve midis të rriturve në MB.

Megjithatë, hulumtimi i News Guard vitin e kaluar zbuloi se kërkimet e TikTok sugjeronin dezinformata gati 20 për qind të rasteve. Për t’u marrë seriozisht si një motor kërkimi, TikTok duhet të trajtojë çështjen e keqinformimit gjithnjë e më të përhapur.

.

Të Ngjajshme

Një ari ka hyrë në furrë, ka trembur punonjësit dhe ka ngrënë 60 ëmbëlsira

26 vjet pas vdekjes së tij, Tupac merr një yll në Hollywood Walk of Fame

Shikoni çfarë i bënë amerikanët “Jugo” legjendar: Ekspozita e vitit 1997 është një hit i vërtetë

Leave a Comment