June 27, 2022
Portali Shprehja

Trajtimi joadekuat i mbeturinave shkakton më shumë ndotje të ajrit, thotë drejtori i “Pakomak”

Drejtori i “Pakomak”, Filip Ivanovski, sonte në emisionin “360 gradë” në Alsat, duke folur për rëndësinë e përzgjedhjes së mbeturinave dhe ndërgjegjësimin e qytetarëve për një procedurë të tillë, tha se shumica e njerëzve ndërgjegjësohen për veprime të tilla, por se ka edhe një përqindje të caktuar që nuk janë të interesuar për përzgjedhjen.

Tact Watches

Siç theksoi Ivanovski, menaxhimi i duhur i mbeturinave është një nga faktorët për parandalimin e ndotjes së ajrit.

Mund të them se realisht kemi rritur ndërgjegjësimin e qytetarëve dhe të paktën deklarativisht 90% e tyre duan të selektojnë mbeturinat, ose thonë se e bëjnë shpesh. Ndryshe nga shtatë vjet më parë, kur ato përqindje ishin shumë më të ulëta. Qytetarët duan të bëjnë një përzgjedhje parësore, pse nuk e bëjnë këtë është mungesa e kontejnerëve. Por, 10% e lartë e qytetarëve thonë se nuk janë të interesuar dhe nuk duan ta bëjnë këtë”, tha Ivanovski./ Alsat.mk

.

Të Ngjajshme

Medison Kejs, anulon pjesëmarrjen në Uimbëlldon

Punonjësit e parkut zoologjik në Greqi vrasin shimpanzen, qytetarët paralajmërojnë protesta

Çellsi afër firmosjes së kontratës me sulmuesin e Sitit

Leave a Comment