January 30, 2023
Portali Shprehja

Transportuesit privat do të bllokojnë nesër udhëkryqin te “Mavrovasja” me 30 autobusë

Transportuesit privatë të përfshirë në Linjën Publike të Transportit nesër do të protestojnë duke bllokuar plotësisht në të gjitha drejtimet kryqëzimin afër qendrës Mavrovasja, gjegjësisht bulevardin “Goce Dellçev” dhe bulevardin “Kërste Petkov Misirkov”.

Siç njofton transportuesi privat i qytetit “Sloboda Vrevoz”, bllokimi do të jetë me mbi 30 autobusë dhe mbi 300 persona.

– Nuk përjashtohet mundësia dhe nuk konfirmohet informacioni se atë ditë në orët e mëngjesit sipas transportuesve individual mund të bllokojnë daljet apo hyrjet e NQP-Shkup. Gjithashtu, nuk është përcaktuar kohëzgjatja e protestës dhe planifikohet të zgjasë deri në plotësimin e kërkesave, të cilat nëse nuk zgjidhen shpejt në ditët në vijim, do të shtrihen edhe në pjesët tjera të rrugëve në Shkup, thekson “Sloboda prevoz”.

Në kuadër të aktiviteteve për zgjidhjen e problemit aktual, nesër “Sloboda Vravez” duhet të mbajë takim me Bordin e NQP-së. Në seancën e Këshillit të Qytetit të Shkupit do të marrin pjesë edhe përfaqësues të “Sloboda Prevoz”.

– Në takimin me Bordin e Drejtorëve të NQP-së, ku pritet të marrë pjesë edhe drejtori, do të kërkojmë informata lidhur me borxhin e NQP-Shkup dhe pse drejtori nuk i përmbush obligimet e kontratës, si dhe informacione për të pavërtetat e paraqitura nga kryetari i bashkisë për një krim të pretenduar me bileta transporti dhe vjedhje parash, të cilët u përgjigjën sigurisht se kanë shërbimet e NQP-së, sepse ata janë të përfshirë, më të ngarkuarit dhe më kompetentët në të gjith këtë proces të shpërndarjes deri te shitja e biletave dhe për funksionimin e sistemit AVL dhe sistemit të grumbullimit. Si të tillë, ata e dinë saktësisht se cila është gjendja reale dhe dokumentacioni në këtë proces, për dallim nga “Sloboda Verosov”, e cila nuk ka asnjë rol në atë proces dhe nuk ka qasje në ato të dhëna. Publiku nuk duhet të keqinformohet, sidomos për situatat për të cilat ka të dhëna, argumente dhe fakte, thuhet në njoftim.

Nga “Sloboda prevez” shtojnë se “në lidhje me shpifjen dhe borxhin, gjatë javës së ardhshme përmes zyrës së avokatisë Apostolski do të dorëzohen parashtresat e nevojshme në institucionet kompetente”.

– Duke pasur parasysh se ka interesim të madh publik për këto zhvillime, ftojmë mediat që të caktojnë debate me përfaqësuesit tanë, NQP-në, Qytetin e Shkupit dhe Drejtorinë e Komunikacionit të Qytetit të Shkupit në mënyrë që të prezantohen si duhet argumentet dhe faktet dhe të mos lejohet, një person nga pozita e kryetarit të komunës për të dezinformuar opinionin duke mbuluar dobësitë publike me sulme dhe shpifje të pabaza ndaj personave dhe kompanive të rëndësishme, thuhet në komunikatën e Sloboda Vravoz.

.

Të Ngjajshme

Qeveria lavdërohet me kupon fiskal rus, Kovaçevski kërkon falje

Vazhdon mësimi online në Strugë, Inspektorati i arsimit prej nesër në teren

Shkarkohet Danella Arsovska, nuk është më kryetare e BNJV-së

Leave a Comment