June 5, 2023
Portali Shprehja

“Ujësjellësi” i Shkupit, në probleme financiare

Gazetare: Andrea

Humbje prej 60% të ujit të prodhuar dhe borxh rreth 3 milionë euro ndaj shtetit është gjendja e ndërmarrjes publike “Ujësjellësi dhe kanalizimi”. Revizioni ka konstatuar disa parregullsi në funksionimin e ujësjellësit të Shkupit në vitin. Shumë familje dhe kompani i përdorin shërbimet pa kontratë të nënshkruar.

“Ujësjellësi dhe kanalizimi” nuk ka lidhur kontrata me 89,634 përdorues, që mund të shkaktojë arkëtim të vështirë për shërbimet e kryera dhe paraqet vështirësi për realizimin e të drejtave dhe detyrimeve të përdoruesve të shërbimeve. Pjesa më e madhe e përdoruesve me të cilët nuk është lidhur asnjë kontratë, 97% janë nga kategoria familjare ndërsa 3% janë nga kategoria afariste”, thonë nga Enti Shtetëror i Revizionit.

Në katër vitet e kaluara janë shpenzuar 8 milionë për noterë, avokatë dhe përmbarues dhe 380 mijë euro për shpenzime gjyqësore për arkëtimin e borxheve nga përdoruesit. Në raport, revizorët kanë konstatuar disa parregullsi në ndryshimet e personelit në ndërmarrje, ku janë marrë tre vendime për zgjedhjen e ushtruesit të detyrës pa shpallje publike. /Alsat.mk

.

Të Ngjajshme

Një ari ka hyrë në furrë, ka trembur punonjësit dhe ka ngrënë 60 ëmbëlsira

26 vjet pas vdekjes së tij, Tupac merr një yll në Hollywood Walk of Fame

Shikoni çfarë i bënë amerikanët “Jugo” legjendar: Ekspozita e vitit 1997 është një hit i vërtetë

Leave a Comment