May 26, 2022
Portali Shprehja

Ukraina e fiton Eurovisionin 2022

Ukraina është fituese e Eurovisionit për vitin 2022. Juria votoi për Mbretërinë e Bashkuar por ishte publiku ai që i dha Ukrainës 439 vota për ta renditur atë të parën. Në vendin e dytë përfundoi Mbretëria e Bashkuar kurse në vendin e tretë Suedia.

Tact Watches

Ukraina është fituese e Eurovision për këtë vit.

Kalush Orkestra me këngën “Stefanie” morën vendin e parë.

Në votimin e jurisë më të mirët ishin Mbretëria e Bashkuar të cilët morën 283 pikë kurse në pesë vendet e para përfunduan Suedia, Spanja, Portugalia dhe Ukraina.

Si juri Shqipëria votoi për Italinë të cilës ia dha 12 pikë.

Mbretëria e Bashkuar u përfaqësua në Eurovision nga Sam Ryder me këngën Space Man.

439 vota të publikut mori Ukraina duke dalë kështu vendin e parë duke shkuar në 631 pikë.

.

Të Ngjajshme

‘Huq’ Talat Xhaferi, i mbyll me dry deputetët

Shefi i Bankës Botërore paralajmëron për recesion ekonomik botëror

Kur u krijua kopshti i parë zoologjik në botë?

Leave a Comment