9.7 C
Skopje
April 5, 2019
Shprehja Shprehu

Vendi im

Shkruan: Mirlinda METALLARI

Të flas për vendin ku më mbajti pas cdo hapi që un u rëzova,të flas për vendin ku më ndëgjoi fjalët e para,fjalët ku me cdo mundim mundohesha të thosha fjalen nën, fjalët qe të shpreha dashurin qysh në fëmijëri.

Për vendin ku perjetova dhimbjet më të mëdha,por ku u ngrita me shumë mësime, u ngrita si një zonjë e vërtet duke vazhduar rrugën po në këtë rrugë që më goditi posht, dhe nuk më lejoi ta urreja asnjeher. Sa të dua o vendi im, të dua po aq sa te deshi stërgjyshi, gjyshi e babi im, të dua sepse brez pas brezi u mesuam qe për ty dashka dhe gjak të derdhim po qe se esht nevoja,aq paske vlerë pra.

O vendi që mban gjakun e babit tim, o vend që perjetova mungesën e babit po këtu, ta kam thanë qysh si fëmi se të dua shum,ta kam thanë se un jam si babi im nëse tduhet gjak për liri do t’më kesh ashtu si kishe babin tim.

Më mbyte ëndrra, humba shpresa,por un ashtu si më parë të desha gjithmonë ty.

Shumë të shan në gjuhen qe ti ju mësove,por vendi im ti ke njerëz që lindën por ditën edhe të vdesin aty ku lindën, vendi im ti u përballe me lot,dhimbje, plumba, gjak por gjithmonë na dhe arsyjen që ja vlen për ty të jipet çdo gjë. Të betohem vendi im se po të kishte dishka më të vlefshme se jeta jon do e kishim dhën për ty dhe vetëm për ty.

Artikuj të ngajshëm

Profesorë të pushtetit, mos i ndëshkoni studentët “e parregullt” që punojnë!

Redaksia Shprehja 3

Studentët mes dy zjarresh

shprehja

“Buzëqeshja, pasuri në vete”

Redaksia 1