October 1, 2023
Portali Shprehja

Venecia do të paguajë tarifa hyrje për turistët

Venecia planifikon të prezantojë bileta prej 5 € për udhëtarët ditorë vitin e ardhshëm në një përpjekje për të menaxhuar ardhjet e turistëve, ka njoftuar këshilli i qytetit.

Bileta do të prezantohet provë për 30 ditë dhe fokusi do të jetë kryesisht në pushimet pranverore dhe fundjavat e verës, kur numri i turistëve është në kulmin e tij. Të gjithë vizitorët mbi 14 vjeç do ta paguanin atë.

Synimi ishte gjetja e “një ekuilibri të ri midis të drejtave të atyre që jetojnë, studiojnë ose punojnë në Venecia dhe atyre që vizitojnë qytetin”, tha këshilltarja e qytetit për turizëm, Simone Venturini. Plani, i zbuluar fillimisht në vitin 2019, fillimisht u vonua për shkak të COVID-19 dhe më vonë për arsye teknike dhe procedurale. Ndërkohë, vizitorët janë dyndur në Venecia, me të huajt që shpesh tejkalojnë 50,000 banorët në vetë qendrën e qytetit.

Mbi-turizmi ka qenë prej kohësh një problem për qytetin e brishtë lagunor. Ekspertët e UNESCO-s rekomanduan në korrik që Venecia dhe laguna e saj të shtohen në listën e trashëgimisë botërore të rrezikuar, duke argumentuar se Italia nuk po bën mjaftueshëm për të mbrojtur qytetin nga efektet e ndryshimeve klimatike dhe turizmit masiv.

.

Të Ngjajshme

Arsyeja e vërtetë e vdekjes së Beethovenit

Vuçiq flet sërish për sulmin terrorist në Banjskë, thotë se do të dalë “me dëshmi” të reja

Dua Lipa në filmin kinematografik, sëbashku me John Cena

Leave a Comment