October 6, 2022
Portali Shprehja

VMRO-DPMNE: Kërkon dorëheqjen e Kovaçevskit

VMRO-DPMNE kërkoi dorëheqjen dhe përcaktimin e aftësisë afariste të kryeministrit Dimitar Kovaçevski. Me këtë, siç tha deputeti i VMRO-DPMNE-së, Dragan Kovacki, do të konstatohet nëse ka gënjyer apo është vërtet i paaftë përgjithmonë.

“Maqedonia udhëhiqet nga një kryeministër përherë i paaftë ose një kryeministër që ka gënjyer dhe ka dorëzuar një dokument për të shmangur detyrimin ligjor për të shërbyer në ushtri. Paaftësia e përhershme është një gjendje që vetëm mund të përkeqësohet, jo më mirë. Nëse do të mund të korrigjohej gjendja e dezertorit Kovaçevski, atëherë diagnoza do të ishte e paaftë përkohësisht, e jo e paaftë përgjithmonë siç thuhet.

Sipas VMRO-DPMNE-së kryeministri është i detyruar të japë dorëheqje menjëherë, pasi me paaftësi të përhershme njeriu nuk mund t’i kryejë detyrat e punës gjatë ditës pa ndërprerje dhe duhet t’i nënshtrohet pushimeve, të cilat mund të jenë më të gjata.

Poashtu theksojnë se duhet së paku t’i kërkojë falje popullit maqedonas, sepse ai u bë kryeministër duke e bërë veten të paaftë përgjithmonë kur shteti kishte nevojë për të dhe kur ishte më i nevojshëm.

 

.

Të Ngjajshme

MekGregor: Do të bëj rikthimin më të madh në historikun e sportit

Reperi i njohur, Bardhi ka paralajmëruar se është drejtë finalizimit të projekteve të reja

Si e zgjidhin kinezët problemin e automjeteve të parkuara pa leje?

Leave a Comment